Лавров про Донбас: київська влада продовжує бити важкою технікою

Четвер, 23 жовтня 2014, 15:18

Дуже важливо не дати зірватися процесу узгодження лінії роз'єднання на південному сході України.

Про це заявив у четвер глава МЗС РФ Сергій Лавров у кулуарах засідання міжнародного дискусійного клубу "Валдай", повідомляє ТАСС.

За його словами, учасники засідання обговорювали й українську кризу.

"Жодних прогнозів про те, скільки вона триватиме, ніхто не робив. Я думаю це заняття безперспективне. Головне зараз концентрується на тому, що вже вдалося зробити, а саме на мінських домовленостях і на їх виконанні", - сказав Лавров.

"Виконання йде непросто, тривають обміни пострілами, на жаль, київська влада продовжує використовувати важку техніку, руйнуючи інфраструктуру, економічну й соціальну, на південному сході (України)", - заявив голова МЗС РФ.

"Гранично важливо не дати зірватися процесу завершення узгодження лінії роз'єднання, що дозволить установити стійке припинення вогню. І потім виконувати все, про що домовлялися в Мінську, включаючи початок загальнонаціонального діалогу про те, як далі жити разом", - сказав він.

Лавров зазначив, що такий діалог українські влади зобов'язалися почати ще 17 квітня, коли в Женеві була ухвалена відповідна заява Росії, США, України та ЄС.

"Там сказано було: негайний початок національного діалогу за участю всіх регіонів, усіх політичних сил. Це зобов'язання досі не виконане", - сказав він.

"Але в Мінську представники Порошенка підписалися під необхідністю розгортання такого загальнонаціонального діалогу. Подивимося, як вони зможуть це зробити", - додав Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування