Лавров: Контакти з ЛНР та ДНР необхідно підтримувати

Субота, 25 жовтня 2014, 10:39

Контакти між представниками Києва, ЛНР і ДНР необхідно підтримувати, щоб потім вийти на політичний діалог для "пошуку шляхів національної згоди і проведення конституційної реформи за участю всіх регіонів і політичних сил України".

Про це в інтерв'ю норвезькій газеті "Верденс Ганг" заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

За його словами, наразі існують реальні передумови для подолання "найгострішої кризи в Україні".

"Мінські домовленості від 5 і 19 вересня і процес з забезпечення стійкого припинення вогню, що триває на їх основі,  розведення сторін, відведення важких озброєнь і забезпечення моніторингу обстановки по лінії ОБСЄ - грають важливу роль для створення умов довгострокового мирного врегулювання внутрішньоукраїнського кризи", - зазначив Лавров.

"Зараз необхідно підтримати контакти, що зав'язуються  між представниками Києва, ЛНР і ДНР, а потім - вийти на всеосяжний політичний діалог з метою пошуку шляхів національної згоди і проведення конституційної реформи за участю всіх регіонів і політичних сил України відповідно до зобов'язань Києва за Женевською угодою від 17 квітня 2014 року", - додав глава МЗС РФ.

Також Лавров зазначив: "ми бачимо спроби США, інших західних держав нав'язувати свої рецепти всім іншим, втручатися у внутрішні справи суверенних держав заради досягнення геополітичних цілей, вільно звертаючись при цьому з ключовими принципами міжнародного права".

"Здійснення такої лінії призвело до бомбардувань Югославії, вторгненню в Ірак, нападу на Лівію, дестабілізації Сирії. Все це завдало сильного удару по міжнародній стабільності", - додав він. 

За словами глави МЗС РФ, Росія "має намір і надалі просувати позитивну, об'єднавчу порядку денного в міжнародних справах".

"Ми готові до нарощування відносин з усіма державами та їх об'єднаннями, які проявляють до цього зустрічне прагнення, зрозуміло, на основі рівноправності, взаємної вигоди і поваги інтересів один одного", - заявив Лавров.

Говорячи про санкції щодо РФ, він заявив: "Ми - принципові противники подібних методів, вважаємо їх у всіх сенсах контрпродуктивними".

"Розкручування санкційної спіралі веде у глухий кут", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування