На Луганщині низка ДВК не відкрилися через нічний обстріл

Неділя, 26 жовтня 2014, 10:12

На Луганщині низка виборчих дільниць не змогли відкритися через відсутність кворуму. Члени ДВК не прийшли через нічний обстріл.

Про це повідомляє прес-служба губернатора Луганської області Геннадія Москаля.

З 11 одномандатних округів в Луганській області вибори проводяться в 5-ти. Решта - під окупацією незаконних збройних формувань так званої ЛНР.

У 106-му округу з центром у Сєвєродонецьку голосування почалося за планом. У Стаханові, що входить до цього ж округу, виборів немає, оскільки місто окуповане.

Вибори у Сєвєродонецьку проходять спокійно. Фото Дмитра Ларіна, Українська правда

На території Попаснянського району цього округу з 17 дільничних виборчих комісій (ДВК), відкрилися поки дві - в с.Золотарьова та Нирківка. Решта 15 ДВК не відкрилися через відсутність кворуму. Члени комісій не вийшли на роботу через нічний обстріл із боку "ЛНР".

У Сєвєродонецьку з 50 ДВК працюють 47. Дві ДВК не працюють у с. Борівське і одна - в с. Боброве. ДВК знаходяться на лінії зіткнення вогню, тому члени комісій побоялися вийти на роботу.

"Є впевненість, що ряд комісій округу, які поки що не працюють, відкриються протягом дня", - заявили у прес-службі Москаля.

Вибори у Сєвєродонецьку проходять спокійно. Фото Дмитра Ларіна, Українська правда 

У 107 окрузі із центром у Лисичанську - всі 48 ДВК, що знаходяться на підконтрольній українському уряду території, відкрилися. Комісії в містах Первомайськ та Стаханов, що входять до цього ж округу, не відкрилися, оскільки обидва міста — під окупацією "ЛНР".

В м.Гірське та м.Золоте вибори планувалося проводити, однак учора в 16.45 з боку Первомайська бойовики здійснили мінометний обстріл Золотого, після чого члени ДВК здали бюлетені, печатки і документацію в ОВК. Через загрозу безпеці виборців вибори тут не проводяться. 
Загалом, станом на 9 годину в Луганській області загалом відкрилися 420 дільничних виборчих комісій. Вибори проходять без ексцесів.

Водночас у Комітеті виборців України повідомляють про спроби змінити членів виборчих комісій на деяких ділянках в Луганській області.

"Ми фіксуємо ряд інцидентів, пов'язаних зі спробами змінити склад комісій на декількох ділянках", - розповів "Інтерфакс-Україна" глава Луганського обласного відділення КВУ Олексій Свєтіков.

За його словами, надійшло повідомлення від спостерігача КВУ з 172-го дільниці в Сєвєродонецьку, згідно з яким на 106-му виборчому окрузі прийшло близько 10 озброєних людей з автоматами, які зажадали заміни голови комісії.

"Вони представилися 12-м батальйоном", - сказав він.

Светіков додав, що подібні інциденти, що стосуються заміни складу виборчих комісій були ще на двох ділянках в цьому окрузі.

В цілому, за його словами, ситуація в цьому окрузі неспокійна.

Українська правдаІнтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...