На Донбасі українці готові голосувати, якщо на них не направлені автомати

Неділя, 26 жовтня 2014, 18:31

Вибори на сході України відбуваються за надзвичайно складних умов, заявив посол США в України Джеффрі Пайєтт.

За його словами, увага міжнародних та українських спостерігачів прикута до волевиявлення на Донбасі, передає Радіо Свобода.

"Ми особливого значення надаємо тому, як проходять вибори в Раду в таких містах як Маріуполь, Краматорськ, Слов’янськ. Голосування є ознакою, що люди східної України також користуються своїм демократичним правом. Вони з готовністю це роблять (віддають голос – ред.), коли на них не направлені дула автоматів", – зазначив посол.

Пайєтт також наголосив, що ні Америка, ні світове товариство не визнають так звані "вибори, які на наступний тиждень анонсували бойові угруповань "ДНР" та "ДНР", які в Україні визнані терористичними.

Посол також закликав бойовиків, які "мають підтримку Росії", діяти в рамках Мінських домовленостей, а також закону про спеціальний статус деяких частин Донбасу.

Пайєтт вже відвідав понад 10 дільниць, зокрема, завітав у Центральний військовий госпіталь, де віддавали свої голоси поранені учасники АТО.

26 жовтня відбуваються позачергові вибори до Верховної Ради України. За  даними ЦВК, в цілому по Україні станом на 15:00 проголосували 20,42% виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування