Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОПОРі назвали "проблемні" округи

Понеділок, 27 жовтня 2014, 12:27

В ОПОРі назвали дев'ять мажоритарних округів, на яких можуть виникнути питання щодо підрахунку голосів.

Про це "Українській правді" повідомила координатор ОПОРИ Ольга Айвазовська.

"По Києву це 216 округ. В там дивина в тому, що всі протоколи, які поступають в інформаційно-аналітичну систему, вони всі уточнені. Немає жодного паралельного протоколу, але  наші спостерігачі кажуть, що це ОВК займається буквоїдством і придирається до кожної коми", - сказала Айвазовська.

По цьому округу йдуть Олександр  Супруненко, який поки лідирує, Олексій Кучеренко і Ксенія Ляпіна.

За словами Айвазовської,  у 217 окрузі Столар визнав перемогу командира батальйону "Азов" Білецького, але зберігається питання відповідальності членів комісії, тому можуть бути кримінальні справи.

По Донбасу – це 50-тий округ в Червоноармійську, де йде боротьба між регіоналами Леонідом Байсаровим та Євгеном Геллєром. "Там озброєні люди оточили ОВК. Нашого спостерігача не впускали і не випускали. ОВК прийняла рішення видалити всіх спостерігачів і журналістів. Люди  не могли вести нормальне спостереження", - сказала Айвазовська.

48-й округ, триває боротьба між нинішнім нардепом-регіоналом Юрієм Боярським та екс-регіоналом, депутатом міськради Краматорська Максимом Єфимовим. "там ОВК створила такі умови для спостерігачів і журналістів, що вони не могли фіксувати інформацію с протоколів і процедури, які проводились".

45-й округ, де переміг Звягільський. "Там проголосували 4 виборчі дільниці. На одну з них прийшли працівники СБУ, сказали, що в рамках перевірки інформації про замінування попросили вийти всіх з дільниці, а потім візуально наш спостерігач побачив, що бюлетенів було більше, ніж до того, як вони вийшли. Я не можу робити пряме звинувачення, бо це візуально. у зв’язку з тим, що йдеться про малу кількість дільниць, така інформація дещо насторожує", - розповіла вона.

По Черкаській області 200 округ, де йдуть Антон Яценко і Віталій Чудновський. "Там взагалі дуже проблемний округ, багато процедурних порушень. у Яценка більшість в ОВК – там 8 членів комісій були його люди", - сказала Айвазовська.

Також вона назвала 102-й округ, де балотується Олесь Довгий. "Юридично неможливо його не визнавати. Там треба працювати на тему фактів підкупу, які мали місце, щоб люди, які були в цьому замішані, потім відповідали перед законом", - зазначила Айвазовська.

На Волині в окрузі №23, де триває боротьба між Ігорем Єремеєвим та представницею Батьківщини Людмилою Кирдою. "Там величезна кількість фактів підкупу виборців. По дню голосування ми не можемо мати великих пересторог", - сказала Айвазовська.

По 132 округу, де є дуже маленька  різниця між Василем Капациною та Аркадієм Корнацьким. "Там дуже маленька різниця між суперниками. Питання в тому, наскільки учасники виборів будуть відстоювати кожний протокол", - зазначила вона

"Там було багато містифікацій. в інтернеті була інформація про нібито захоплення ОВК вночі. Наші спостерігачі приїхали туди, але вже нікого не застали, і там було дуже спокійно на етапі ночі і ранку", - додала Айвазовська.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування