Росія без дозволу України відправила на Донбас четвертий "гумконвой"

Вівторок, 28 жовтня 2014, 14:58

Росія заявляє про відправку у вівторок четвертої колони "гуманітарної допомоги" в Україну.

Про це повідомляє МНС Росії, передає Интерфакс.

"28 жовтня 2014 року о 15:00 з Ногінська вирушає автомобільна колона МНС Росії (до 50 машин) з гуманітарною допомогою для населення Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

При цьому в МНС Росії заявляють, що міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) не бере участі в організації цього конвою.

Водночас, речник РНБО Андрій Лисенко у вівторок повідомив, що Україна не отримала жодної офіційної інформації щодо находження гуманітарної допомоги від РФ.

Станом на 15:20 автоколона з "гуманітарною допомогою" для жителів південного сходу України виїхала з Підмосков'я.

Як повідомляє російський Интерфакс, до складу колони входять близько 100 вантажних автомобілів, які доставлять "продовольство, медикаменти, питну воду і будівельні матеріали - всього 1 тис. тонн гуманітарного вантажу".

"Ми плануємо, що завтра увечері колона буде в Ростовській області в населеному пункті Ковалівка. Далі ми будемо діяти за погодженням з МЗС та Червоним Хрестом", - сказав журналістам заступник глави МНС РФ Володимир Степанов.

Нагадаємо, у понеділок російський уряд лише заявляв, що розгляне можливість надання жителям Донецької та Луганської областей "екстреної допомоги".

Раніше Росія вже відправляла в Україну три "гумконвої". Що знаходилося у вантажівках невідомо, оскільки до їхнього огляду не були допущені ні українські митники, ні міжнародні спостерігачі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування