Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко хоче погоджувати всі проекти коаліції

Вівторок, 28 жовтня 2014, 21:05

Проект коаліційної угоди, запропонований президентом, передбачає передачу опозиції посади віце-спікера голів кількох комітетів та регулює питання які саме законопроекти мають вноситись на розгляд Верховної Ради.

Про це повідомляють джерела "Української правди".

Згідно з проектом, опозиції пропонується передати  посади голів комітетів з питань регламенту, з питань свободи слова, комітету з питань культури і духовності, комітету з питань сім'ї молоді та спорту, а також контрольної комісії з питань приватизації.

Крім того, в проекті коаліційної угоди забороняється квотування посад заступників міністрів.

Також пропонується запровадити посаду державного секретаря уряду замість посади міністра Кабінету міністрів.

Також пропонується, щоб усі рішення уряду проходили "контрасигнацію" (погодження) з профільним міністром.

Також за коаліційною  угодою законопроекти "на виконання програми коаліції" можуть вноситись до парламенту урядом, президентом або депутатами за умови погодження з Виконавчим комітетом реформ.

Окрім того, джерело "Української правди" повідомило, що у "Народному фронті" не згодні з деякими підходами "Блоку Петра Порошенка" до управління країною. У середу, 29 жовтня, в першій половині дня представники партії мають вийти зі своєю позицією щодо формування майбутньої коаліції. 

Співрозмовник також сказав, що переговори про створення коаліції відбуваються зі складнощами.

Як відомо, виконавчий комітет реформ є допоміжним органом при президентові, його очолює заступник голови Адміністрації президента. Наразі виконавчий комітет реформ очолює Дмитро Шимків. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування