У "Батьківщині" вважають, що Ляшко повинен бути в коаліції

Середа, 29 жовтня 2014, 19:25

Кандидат в народні депутати від партії "Батьківщина" Ігор Жданов вважає, що "Радикальна партія" повинна бути членом майбутньої парламентської коаліції.

Про це він сказав в ефірі "Шустер Live" в середу ввечері.

"Так, ми говоримо, що всі 5 демократичних політичних сил, які пройшли до парламенту, які отримали підтримку людей, повинні бути присутніми в коаліції. Це наша позиція", - заявив Жданов.

За його словами, коаліцію потрібно створити максимально швидко, незважаючи на політичні амбіції.

"Коаліцію слід створити якомога швидше, не потрібно втрачати час, потрібно відкинути в сторону політичні амбіції, сідати за стіл переговорів, узгодити коаліційну угоду, розмовляти про уряд", - сказав Жданов.

Водночас керівник виборчого штабу "Блоку Петра Порошенко" Віталій Ковальчук заявив, що парламентська коаліція має бути сформована з чотирьох політичних сил, які можуть прийняти рішення про входження в неї інших суб'єктів, у тому числі Радикальної партії Олега Ляшка.

 "На сьогодні ми бачимо суб'єктами коаліції "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Батьківщину" і "Об'єднання "Самопоміч". Відносно інших членів можливих суб'єктів коаліції, я думаю, що це буде вирішуватися цими чотирма суб'єктами. Принаймні, однозначно в коаліції не буде "Опозиційного блоку", - сказав він.

Як відомо, кандидат у народні депутати від "Народного фронту" В'ячеслав Кириленко заявив, що переговори зі створення коаліції почнуться офіційно 30 жовтня, всі спірні питання вдасться вирішити за 3-4 дня.

"Думаю, що завтра переговори почнуться майже офіційно. Майже, тому що немає ще сформованих делегацій від політичних сил, які братимуть участь у створенні коаліції. Станом на сьогодні проглядається п'ять партій", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...