Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Винищувачі НАТО вилетіли для перехоплення російських штурмовиків

Середа, 29 жовтня 2014, 19:56

Винищувачі Північноатлантичного альянсу екстрено вилетіли на перехоплення ескадрильї російських військових літаків, які наблизилися до кордону Латвії.

Про це ввечері 29 жовтня пише агентство Bloomberg з посиланням на міноборони Латвії.

Згідно з даними агентства, з військових аеродромів в Прибалтиці були підняті по тривозі винищувачі F-16. Приводом стало наближення до латвійського кордону двох штурмовиків Су-24. Пізніше в тому ж районі були зафіксовані пересування інших російських літаків - Су-24, двох Міг-31 і Су-27.

У міноборони Латвії кажуть, що 28 жовтня стався схожий інцидент. Тоді також групу з семи літаків, що пролітали вздовж державного кордону, зустріла військова авіація НАТО. Латвійські військові пояснюють, що подібні інциденти відбуваються постійно.

При цьому не відбувається як такого порушення повітряного простору Латвії. У Північноатлантичному альянсі пояснюють, що вильоти відбуваються для встановлення походження повітряних об'єктів.

Зараз у НАТО в Прибалтиці всього 16 винищувачів, які базуються на аеродромі поблизу литовського Шяуляя. Альянс планує нарощувати угруповання.

Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...