Прізвища 108 загиблих під Іловайськом засекречені - Гелетей

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 15:29

Міноборони не розголошує імена 108 загиблих у бою під Іловайськом з міркувань безпеки їхніх рідних. 

Про це заявив міністр оборони Валерій Гелетей, відповідаючи на запитання журналістів, чому інформація про загиблих досі залишається засекреченою.

За його словами, він має зведені дані, що стосуються лише військовослужбовців без урахування вояків Нацгвардії та добровольчих батальйонів.

Крім того, за словами міністра він не може озвучити прізвищ з цього списку, керуючись міркуваннями безпеки щодо родичів загиблих.

"Засекречені тільки імена, прізвища та місця проживання, оскільки працюють служби, яким ця інформація цікава. Кількість загиблих не засекречена – це 108 людей", - сказав Гелетей.

"Звертаю вашу увагу на те, що раніше під Луганськом та під Савур-Могилою теж було багато загиблих наших військовослужбовців та інших правоохоронців. Разом з тим там більше було вбитих військовослужбовців збройних сил Росії. Тобто я прошу не рахувати усю кількість загиблих у ті дні виключно як наші втрати під Іловайськом", - сказав Гелетей.

Раніше Гелетей заявляв, що під Іловайськом (Донецька обл.) загинуло щонайменше 107 українських військовослужбовців і більше 300 - російських.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування