Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії порушили справу за напад на посольство РФ у Києві

Четвер, 30 жовтня 2014, 08:11

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом нападу на посольство Російської Федерації в Києві, вчиненого в червні 2014 року.

Про цей ТАСС повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету РФ щодо осіб із числа українських радикально налаштованих членів націоналістичних збройних формувань "Правий сектор", "Самооборона Майдану" та інших окремих невстановлених націоналістів порушено кримінальну справу у зв'язку з нападом у червні 2014 року на Посольство Російської Федерації в Києві", - заявив Маркін.

Справу порушено за ч.1 ст.360 КК РФ (напад на службові приміщення й транспортні засоби осіб, що користуються міжнародним захистом), уточнив він.

Як відомо, у ніч із 13 на 14 червня проросійські бойовики підбили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який заходив на посадку в аеропорту Луганськ. Усі 49 осіб, що були на борту, загинули.

У суботу, 14 червня, українці зібралися під посольством РФ у Києві на акцію протесту – вони закидали будівлю камінням і димовими шашками, розбирали бруківку перед будівлею, розбили кілька вікон.

Представники "самооборони Майдану", за свідченням очевидців, не брали активної участі в діях мітингувальників, а лише спостерігали осторонь.

Ситуацію розрядив тоді ще міністр закордонних справ України Андрій Дещиця, який проспівав перед мітингувальниками відоме "Путін - … ла-ла-ла", висловивши солідарність із їхнім обуренням.

Пізніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що йому більше немає про що розмовляти з "персонажем на ім’я Дещиця".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування