Кличко: "Жовтень" - у комунальній власності, оренду буде продовжено

Четвер, 30 жовтня 2014, 10:03

Кінотеатр "Жовтень" перебуває у  комунальній власності, договір оренди з "Кіноманом" буде продовжено.

Про це під час наради щодо ситуації у "Жовтні" заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-секретар мера Оксана Зинов'єва.

"Після пожежі у "Жовтні" порушено кримінальне провадження за статтею про навмисне знищення/пошкодження майна шляхом підпалу", - повідомив Кличко.

Пізніше на брифінгу Кличко заявив, що влада розраховує отримати остаточну інформацію про причини загоряння у кінотеатрі "Жовтень" 31 жовтня

"Вже завтра з ранку ми матимемо остаточну інформацію. ... Ключове завдання - встановити причину, щоб не було спекуляцій", - заявив він. 

При цьому мер Києва зазначив, що розглядається декілька версій причин загоряння.

"Випадково чи ні - вчора (29 жовтня) було внесено проект рішення щодо передання ("Жовтня") трудовому колективу кінотеатру, і я впевнений, що на наступній сесії Київради це рішення буде ухвалено", - заявив Кличко.

Також він наголосив, що профіль діяльності кінотеатру "Жовтень" буде збережено і закликав політиків не спекулювати на темі нібито можливої приватизацію кінотеатру.

"Наше завдання зробити все, щоб такі об'єкти, соціальні об'єкти залишалися у власності громади", - зазначив Кличко.

Кличко проводить нараду щодо ситуації у "Жовтні". Фото  з Твіттера Оксани Зінов'євої.

Як повідомляє Hromadske TV з посиланням на свідка пожежі Євгена Зельмана, адміністрація кінотеатру "Жовтень" знехтувала нормами безпеки під час пожежі, всі запасні виходи були зачинені.

"Пожежа була локальна, її спочатку можна було загасити вогнегасником – палало чотири крісла, проте вогнегасники не працювали (…) Люди одразу не зрозуміли, що відбувається – вони вважали, що це частина фільму", - розповів він.

При цьому ніхто з адміністрації не зголосився ані увімкнути тривожну сирену, ані якось в інший спосіб повідомити глядачів про небезпеку, зазначив очевидець. Всі запасні виходи були зачинені.

Він стверджує, що причиною загоряння був саме підпал.

"Це була якась палка, яка горіла рожевим полум’ям, вона пролетіла в нас над головами", - розповів Зельман.

За його словами, перша думка в людей була – що це якась гомофобна акція, вони боялися, що ще щось може статися, тому не поспішали гасити пожежу, а намагалися якомога швидше вийти з будівлі.

Як відомо, в ніч на 30 жовтня пожежники кілька годин гасили кінотеатр "Жовтень", о 6-7 ранку дах іще димівся, його поливали водою. Дах будівлі  майже повністю прогорів, покриття лише частково залишилося на боковій його частині.

Однією з версій події очевидці називають продовження неодноразових спроб виселити "Жовтень" з даного приміщення.  Навколо приміщення на вул.Костянтинівській протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.

16 вересня відбулося засідання суду у справі  за позовом прокуратури Подільського району до ТОВ "Кіноман" про виселення кінотеатру "Жовтень" з будівлі кінотеатру. Третя особа Департамент комунальної власності Києва про виселення.  Справу відкладали упродовж 10 місяців. 

Як відомо, позов про виселення закладу з приміщення було подано 4 грудня 2013 року. У лютому 2014 року Київська адміністрація пообіцяла укласти з ТОВ "Кіноман" (кінотеатр "Жовтень") нову угоду оренди на 3 роки.

У соцмережах  анонсовано акцію за відновлення "Жовтня", яку планується провести 31 жовтня, об 11 годині, біля Київської міськдержадміністрації.

Джерело відео - Громадське Телебачення 

Українська правда, Інтерфакс-Україна 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування