Тимчук: Бойовики возять російські ЗМІ в "інфотури" на 32-й блокпост

Четвер, 30 жовтня 2014, 12:38

Терористи організували "інформаційні тури" для російських журналістів до колишнього блок-посту №32, залишеному українськими військами: бойовики розповідають про "велику перемогу під Смілим".

Про це повідомив керівник Цинтра військово-польових досліджень Дмитро Тимчук.

"Для численних російських журналістів бойовиками організовані "інформаційні тури" до колишнього блок-посту №32, залишеному українськими військами. Демонструються залишки української бронетехніки і нібито місця поховання загиблих українських військовослужбовців. Терористи розповідають про "велику перемогу під Смілим", -  зазначив Тимчук.

Крім того, за даними Інформаційного опору, в складі російського угруповання РЕБ та РТР на Донбасі до активної діяльності приступила спеціалізована група дезінформації.

"Група складається з фахівців ГРУ ГШ ЗС РФ", - повідомив Тимчук.

Як відомо, 27 жовтня українських військових, які утримували 32 блокпост біля села Смілого на Луганщині, бойовики випустили із оточення.

Начальник штабу 2-го аеромобільного десантного батальйону 80 бригади повідомив, що 100% особового складу 80 бригади, які були на блокпосту, направляються до місця постійної дислокації, так само й бійці Національної гвардії, які також утримували блокпост. 

Раніше бойовики обіцяли до опівночі випустити військових з оточення разом із технікою та припасами, якщо вони залишать позиції. Тоді, за словами військових, командування не давало жодних конкретних наказів – ані атакувати, ані відступати. Єдиний наказ, який мали гвардійці – "триматися".

"Триматися" військовим пропонували за допомогою води та макаронів, які бойовики пропустили вперше за два тижні. Однак і цю передачу ретельно перевірили, забрали всі "передачки", дозволили провезти тільки 5 пачок цигарок на людину та декілька бутлів води.

За даними РНБО, протягом боїв на 32-му блокпосту загинули 10 військових.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News