Міноборони визнало, що військових не забезпечили теплим одягом на 100%

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 14:34

Інспекція Міністерства оборони виявила недоліки при забезпеченні військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції зимовим одягом, зокрема зафіксувала відсутність необхідних розмірів і комплектів.

Про це на прес-конференції в п'ятницю сказав заступник міністра оборони Петро Мехед, повідомляють "Українські Новини".

Він зазначив, що недавно в зоні АТО завершила роботу інспекційна група Міноборони, яка проводила перевірку готовності підрозділів до виконання завдань в осінньо-зимовий період.

"За результатами роботи комісії встановлено, що матеріально-технічне забезпечення військових частин і підрозділів, що беруть участь в АТО, загалом організовано. У той же час існує відсутність деяких предметів речового майна та необхідних розмірів", - сказав Мехед.

При цьому заступник міністра не зміг відповісти, коли будуть вирішені ці проблеми.

Він підкреслив, що деякі командири підрозділів відмовилися від комплектів одягу, наданих зі складів Міноборони, через закінчення терміну придатності та недостатню якість цієї продукції.

Мехед заявляє, що процес підготовки військ до зимового періоду йде повним ходом, зокрема одяг прямо з виробництва поставляється в підрозділи в зону АТО, крім того, вже почалися поставки морозостійского пального для військової техніки.

Як відомо, Міноборони обіцяло завершити підготовку військовослужбовців до зимових умов в зоні проведення антитерористичної операції до 10 жовтня.

Коли прем'єр-міністр Арсеній Яценюк інспектував зразки одягу, журналісти вказали прем'єру, що більшість зразків не витримують критики з точки зору носіння в зимовий період.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування