Лондон порушив кримінальну справу проти екс-міністра Злочевського

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 15:14

Великобританія арештувала активи та розслідує кримінальну справу щодо екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського.

Про це повідомила виконавчий директор Центру протидії корупції Дарина Каленюк, передає Радіо Свобода.

"У нас є інформація, що в Лондоні є справа стосовно Злочевського, і що там є заморожені його активи, я не можу сказати деталі, але справа є. Швидше за все, що з нафтовидобувною діяльністю", – зазначає Каленюк.

Вона додала, що в Україні, справи проти колишнього міністра екології і досі немає.

"Ми готуємо заяву про злочин на підставі фактів вже публічно відомих, вже опублікованих журналістами. Відома інформація, що справа є в Лондоні, можливо, справа є ще в інших іноземних країнах, але ці справи зайдуть в глухий кут, якщо українці не будуть розслідувати походження цих грошей", - сказала Каленюк.

Вона наголосила, якщо українці не доведуть нелегальне походження статків, то те, що там заморожено, арештовано, буде розморожено.

"Справа зайде в глухий кут", - сказала Каленюк.

Злочевський, перебуваючи на посаді міністра екології, брав участь у видачі ліцензій компаніям, які через підставних осіб належали безпосередньо йому, розповіла виконавчий директор Центру протидії корупції.

Раніше журналісти провели аерозйомку маєтків Миколи Злочевського під Києвом, виконані у стилі фортець, розташовані на 4 з половиною гектарах землі на косі між Київським водосховищем та обвідним каналом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування