Береза хоче залишити Донбас без світла, а за поставки до Криму - карати

Понеділок, 10 листопада 2014, 13:12

Член "Правого сектора" Борислав Береза, який пройшов до Верховної Ради за "мажоритаркою", вважає, що Україні потрібно припинити поставки електроенергії на Донбас, а в Крим – поставки продуктів.

Про це він пише на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо хтось в уряді збирається постачати безкоштовно електрику у Лугандон і Донбабве (лексика авторська – ред.) з тієї причини, що там перебувають громадяни України, то хочу нагадати, що громадяни України ще живуть і в Києві, Маріуполі, Одесі, Полтаві, Харкові, Львові, Збаражі, Запоріжжі, Дніпропетровську, Смілі й на всій іншій території України", - зазначив Береза.

"І майже всі вони платять податки. Платять за газ, світло й воду. Платять за електрику. Принцип рівності не має винятків. Якщо хтось не платитиме через популістські гасла уряду, то й інші не повинні", - наголосив він.

"Ми всі рівні. Це загальні принципи. І на догоду чиїхось особистих амбіцій або корисливих рішень змінювати їх не варто. Простіше замінити тих, хто відмовляється від принципів", - вважає Береза.

Крім того, він зазначив, що Росія зняла всі обмеження на українську продукцію для Криму, що через нестабільність поставок через переправу й щоб уникнути дефіциту продуктів і підвищення цін "влада" анексованого Криму просить у Россільгоспнагляду дозволити українським підприємствам, навіть неатестованим, завозити продукцію до Криму.

"Якщо машини з продуктами підуть із України в анексований Крим, то можна офіційно говорити про здачу національних інтересів. Жодна держава у світі не буде допомагати окупанту утримувати окуповані території", - заявив Береза.

"Це може статися лише за змовою. Усі компанії, які будуть постачати туди продукти харчування, повинні зазнати фінансових санкцій", - вважає він.

Член "Правого сектора" обурився: "Ми так часто й голосно вимагаємо, щоб Європа й Америка посилили тиск на Росію й запровадили додаткові санкції, але самі нічого не робимо в цьому напрямку. Це неприпустимо!".

"Будь-які поставки до Криму можливі лише після повернення Криму до складу України. Історія не знає прикладів, коли протиборчі сторони продовжували активну торгівлю одна з одною. Годі думати про накопичення капіталу, час торгашам задуматися про Україну", - закликав Береза.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News