Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін: Місце падіння Боїнга обстрілює Україна

Понеділок, 10 листопада 2014, 13:21

Президент Росії Володимир Путін заявив, що територію падіння "Боїнга" на Донбасі обстрілюють не проросійські сепаратисти, а Україна.

Про це він заявив під час зустрічі з прем'єром Малайзії Наджибом Тун Разаком, передає прес-служба Кремля.

Путін заявив, що Росія, нібито, "наполягає на повноцінному, повноформатному і об'єктивному міжнародному розслідуванні цієї катастрофи".

"Вважаю, що посилання на те, що територія падіння контролюється так званими проросійськими сепаратистами, абсолютно недолуга, тому що не вони, а супротивна сторона постійно обстрілює цю ділянку території", - заявив Путін.

"І це не дозволяє в повному обсязі працювати в зоні падіння", - додав він.

Путін задоволений, що "малайзійські фахівці допущені нарешті до повноформатної участі в розслідуванні, а не тільки до роботи так званої технічної комісії".

"Ополчення південного сходу України не перешкоджає доступу фахівців. Вони виїжджають на місце, але, як тільки починається обстріл, зрозуміло, що експерти не можуть там залишатися... Зрозуміло, що ополченці самі по собі не стріляють, це роблять представники різних військових угруповань, які воюють на стороні офіційної влади України", - заявив Путін.

Водночас, Разак нагадав Путіну, що "відповідно до висновків, зробленими в попередній доповіді ради, яка займається безпекою перевезень, відбулася не катастрофа, не трагедія, не випадкова пригода, а літак був збитий".

Як відомо,  "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня.

На його борту перебували 298 людей, всі вони загинули. З них - 196 підданих Нідерландів, а також 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії.

Серед жертв також громадяни Індонезії, Німеччини, Бельгії, Філіппін, піддані Великобританії, Канади та Нової Зеландії.

Німецька розвідка завляла, що саме проросійські сепаратисти спричинили катастрофу малайзійського літака Boeing-777 рейсу MH17 над східною Україною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...