Суд дозволив арештувати командира роти батальйону "Прикарпаття"

Понеділок, 10 листопада 2014, 15:29

Командиру роти батальйону "Прикарпаття" оголошено про підозру.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначається, що 7 листопада військовою прокуратурою Південного регіону України в ході розслідування кримінального провадження повідомлено про підозру командиру роти 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття".

Його підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 402 (непокора), ч. 2 ст. 404 (опір начальникові) КК України.

Цього ж дня суд задовольнив клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного у вигляді тримання під вартою у слідчому ізоляторі строком на 2 місяці, із визначенням застави.

У ГПУ зазначають, що "слідством зібрано достатньо доказів про те, що зазначений військовослужбовець спільно з групою підлеглих відкрито та умисно відмовився виконати письмовий наказ командування щодо повернення підрозділу до виконання обов’язків військової служби в зоні АТО".

"Окрім цього, продовжуючи чинити опір начальникові, він віддав наказ підлеглим вчинити насильство стосовно представників Військової служби правопорядку із застосуванням зброї, після чого самовільно відбув з підрозділом до місця постійної дислокації в Івано-Франківську область", - стверджують у ГПУ.

"Під час незаконного переміщення з місця виконання бойового завдання у зоні АТО до міста Івано-Франківськ військовослужбовці зазначеного батальйону, окрім штатного озброєння, вивозили без будь-якого оформлення та обліку гранатомети, гранати та інші боєприпаси, походження та місце отримання яких військовослужбовці підрозділу пояснити не змогли", - сказано в повідомленні.

На даний час військова прокуратура Західного регіону розслідує ще 5 кримінальних проваджень відносно п’яти військовослужбовців батальйону "Прикарпаття", які не прибули до місця служби.

В діях чотирьох з них наявні ознаки злочинів, передбачених ч. 1 ст. 402 (непокора), та в одного – ч. 1 ст. 407 (самовільне залишення місця служби) КК України, на підставі чого їм оголошено про підозру. Місце знаходження інших встановлюється.

Як повідомлялося, 26 серпня більш як 300 військовослужбовців відмовилися від несення військової служби під Іловайськом у бойовій обстановці, покинули бойові позиції та відбули до місця постійної дислокації в Делятині Івано-Франківської області.

За словами бійців, у них більше не було можливості і техніки для продовження служби.

Як відомо, раніше Івано-Франківська облдержадміністрація продемонструвала лист від РНБО, згідно з яким рішення про відведення батальйону на місце дислокації було ухвалене начальником Генштабу, а отже мова не йде про дезертирство.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування