Коаліціада: вносити кандидатури міністрів буде прем'єр за погодженням з коаліцією

Понеділок, 10 листопада 2014, 17:07

Вносити кандидатури членів Кабміну буде прем'єр-міністр за погодженням з коаліцією.

Як заявив журналістам лідер фракції УДАР і кандидат від Блоку Петра Порошенко Віталій Ковальчук, такий консенсус був досягнутий під час переговорів щодо підготовки тексту коаліційної угоди, повідомляють "Українські новини".

"У нас конкретно було визначено таке, що прем'єр-міністр України на підставі консультацій з коаліцією формує уряд. З приводу цього ми визначилися. І тут не має значення, чи є підписи тієї чи іншої сторони в протоколі. Ми на підставі цих домовленостей і здійснюємо зараз переговори", – сказав він.

В свою чергу кандидат від партії "Самопоміч" Оксана Сироїд зазначила, що відповідні протоколи засідань робочої групи щодо коаліційної угоди направлені всім членам переговорів, проте у зв'язку з високим темпом роботи не всі встигають їх підписувати.

Разом з тим кандидат від "Народного фронту" В'ячеслав Кириленко заявив, що поки протокол, в якому фіксується принцип формування Кабміну прем'єром за погодженням з коаліцією, підписаний лише його партією та "Самопоміччю".

"Завтра ми повинні підписати його повністю, щоб там було п'ять підписів, оскільки там засадничі речі", – сказав він.

Кириленко також зазначив, що одним із принципів формування Кабміну має бути участь в його роботі представників усіх членів коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування