Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У 50-му і 30-му округах підробили протоколи - МВС

Понеділок, 10 листопада 2014, 16:57

МВС розслідує підробку результатів голосування на позачергових виборах депутатів Верховної Ради в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) і №30 (Дніпропетровська область).

Про це на прес-конференції повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передають Українські новини.

За його словами, міліція виявила підробку протоколів на 21 виборчій дільниці в 50-му і 30-му округах.

Всього за час виборчої компанії та підрахунку голосів в органи внутрішніх справ надійшло 3 966 заяв і повідомлень про правопорушення.

Правоохоронці відкрили 415 кримінальних проваджень, зокрема, 301 відкрито за фактами порушення в ході виборчої кампанії і 114 - за фактами порушень в ході голосування і підрахунку голосів.

Найбільшу кількість кримінальних проваджень щодо порушення виборчого законодавства відкрито у Києві - 45.

74 кримінальних виробництва відкрито за фактами перешкоджання здійсненню виборчого права, всього 2 виробництва відкрито за фактами підробки протоколів в округах №50 і №30.

За його словами, на цьому окрузі всього лише мало місце занадто агресивне протистояння між двома кандидатами, які намагалися заблокувати роботу виборчої комісії.

Як повідомлялося, депутат Верховної Ради від Партії регіонів, самовисуванець Євген Геллер виграв вибори в депутати Ради в одномандатному виборчому окрузі №50 (Донецька область).

ЦВК подала позов до Вищого адміністративного суду на рішення Київського апеляційного адмінсуду, яким скасовано постанову ЦВК, що зобов'язує окружну виборчу комісію округу №30 в Дніпропетровській області повторно підрахувати голоси виборців на 5 дільницях.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування