У МВС не знайшли фальсифікацій у самому проблемному окрузі, але розбираються

Понеділок, 10 листопада 2014, 17:13

В "проблемному" окрузі №59 із центром у Великій Новосілки, Донецької області немає підтверджених фактів підробки результатів волевиявлення українців.

Про це розповів у понеділок на брифінгу в Києві радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Однак розслідується низка кримінальних проваджень у зв'язку зі спробою втручання в роботу окружкому, заявляють у Міністерстві внутрішніх справ.

"По цьому округу немає підтверджених фактів, що там була підробка результатів волевиявлення… Там було протистояння, пов'язане з недовірою одного кандидата іншому, і протистояння виражалося в тому, що члени комісії не допускалися до роботи. Потім вони чи то зникали, чи то був збройний вплив на них з метою тиску", - сказав він.

 При цьому радник міністра підкреслив, що ні в кого немає права змушувати членів дільничних виборчих комісій "працювати так, як комусь хочеться". "Їхнє завдання (у цьому випадку – членів окружкому) – згідно з законом порахувати волевиявлення громадян", - відзначив Геращенко.

"По цьому округу порушено цілу низку кримінальних проваджень за статтею про вплив на роботу виборчих комісій", - зазначив Геращенко.

За його словами, у цей час ситуація на окрузі перебуває під контролем. "Було почато достатньо заходів для охорони членів виборчої комісії, яким погрожували… Ми проведемо розслідування й розповімо суспільству, хто тиснув на членів комісії", - додав Геращенко.

Як повідомлялося, раніше голова ЦВК Михайло Охендовський не виключив, що через ситуацію на 59-ому окрузі ЦВК не зможе встановити офіційні результати позачергових парламентських виборів за партійними списками у відведений законом термін – до 10 листопада.

У суботу, 8 листопада стало відомо, що окружна комісія прибула у ЦВК із оригіналами протоколів про результати виборів в окрузі.

У той же день президент Петро Порошенко звернувся до Охендовського й міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, щоб вони відповідно до їхніх повноважень взяли під особливий контроль ситуацію на 59-му окрузі.

Порошенко доручив Авакову побрати під особистий контроль розслідування кримінальних справ щодо порушень під час виборчого процесу на цьому окрузі й докласти йому особисто.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування