Телеканал CNN в Росії відключать після Нового року

Понеділок, 10 листопада 2014, 19:57

Американський телеканал Cable News Network (CNN) до 31 грудня 2014 року припинить мовлення в Росії в кабельних мережах.

Таке повідомлення направила Turner Broadcasting System Europe Limited (входить в Time Warner) кабельним операторам.

Представники операторів "Вимпелком" і "Акадо" підтвердили наявність такого листа.
Причини припинення мовлення в Росії в листі не згадуються. У російському підрозділі CNN не стали коментувати цю інформацію.

У 2009 році Роскомнадзор став жорстко вимагати від іноземних каналів, що поширюються в кабельних і супутникових мережах Росії, отримання місцевої ліцензії на мовлення. Служба тоді попередила операторів, що у них є півроку, щоб усунути порушення або відключити канали, у яких ліцензій немає. Потім цей термін продовжили ще на півроку.

CNN давно подала заявку в Роскомнадзор на отримання ліцензії, але так і не отримала її досі, розповів джерело в одному з російських операторів.

У 2010 році були прийняті поправки до закону про ЗМІ: заборонили участь іноземних осіб в капіталі теле- і радіокомпаній до 50%. Далеко не всі мовники захотіли або змогли привести свої корпоративні структури у відповідність із законом.

У 2012 році радіостанція "Свобода" припинила ефірне мовлення. У 2008 році повністю в роботу в інтернеті перейшла станція "Голос Америки", в 2009 році - "Міжнародне французьке радіо", в 2011 році - "Російська служба BBC" і "Німецька хвиля".

Крім того, у вересні 2014 року Держдума прийняла більш жорсткі поправки, які обмежують участь іноземного капіталу в ЗМІ до 20%. Під цей закон потрапляє велика частина ЗМІ, що працюють зараз у Росії.

Ведомости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування