У РПЦ пропонують створити в Росії православні банки

Вівторок, 11 листопада 2014, 11:40

Росія має подумати над тим, щоб створити "православну систему банкінгу", яка допоможе врятувати рубль і економіку РФ.

Про це заявив глава синодального Відділу РПЦ по взаєминах із суспільством протоієрей Всеволод Чаплін, повідомляє "Інтерфакс".

Він заявив, що російський рубль падає значно швидше, ніж економіка, що може вказувати на зовнішні впливи.

"Нам кажуть, що відома криза з падінням рубля до долара є показником стану нашої економіки. А хто це сказав? Ми бачимо, що економіка Росії не впала на ту чверть, на яку впав рубль", - заявив Чаплін.

"Це значить, хтось намагається оцінювати нас не за реальним станом нашої економіки, а за правилами інформаційної бульбашки, яка спочатку надувається, потім спускається", - додав він.

За його словами, "нас намагаються переконати в тому, що країна переживає катастрофу, а насправді ми бачимо, що це не так, що оцінки, які даються за правилами, під керівництвом і на кошти зовнішніх центрів, виявляється, не цілком корелюються з реальністю".

Вирішити цю проблему Чаплін пропонує за допомогою "православної системи банкінгу".

Він запропонував подумати над тим, "чи може Росія запропонувати православну систему банкінгу без лихварства, що входить в прямі відносини з Китаєм, ісламським світом, іншими зростаючими в світі центрами впливу".

Також представник РПЦ запропонував максимально відмовлятися від тих валют і економічних інструментів, "які пов'язані з недружніми нам центрами", і навіть "закрутити світову економіку за нашими (російським -ред.) власними правилами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...