Україна просить допомогти довезти гуманітарку повз бойовиків-грабіжників

Середа, 12 листопада 2014, 12:55

Україна просить міжнародні організації допомогти доставити українську гуманітарну допомогу для жителів частин Донецької і Луганської областей, контрольованих бойовиками.

Відповідне прохання озвучив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну, звертаючись до західних партнерів України – в тому числі, до ОБСЄ і місії "Червоного хреста".

"Ми неодноразово намагалися відправити гуманітарну допомогу на території, які контролюються російськими терористами, але нам це не вдається зробити, тому що вони просто не пропускають гуманітарний вантаж для людей, які стали заручниками російських терористів", - сказав прем’єр.

"Ми просимо міжнародні організації допомогти в тому, щоб забезпечити доступ української гуманітарної допомоги до Донецької і Луганської областей, до тих людей, які стали заручниками російських терористів, аби дати цим людям можливість вижити", - сказав Яценюк.

"Уряд виділив кошти. У нас є ресурси, щоб дати людям можливість отримати воду, їжу, щоб закрити хоча б мінімальні потреби", - наголосив він.

На переконання Яценюка, допомогти мешканцям безпосередньо грошима поки неможливо.

"Відправити туди гроші – кожну копійку, яку ми туди відправимо, у людей відберуть російські терористи. Відбирають на блокпостах. Коли люди виїжджають із цих територій, їх оббирають там. Під дулами автоматів. "Защітнікі русского міра". Обирають і обкрадають", - заявив прем’єр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування