HRW спростувала повідомлення російських ЗМІ про фосфорні боєприпаси

Середа, 12 листопада 2014, 13:02

Міжнародна правозахисна організація Human rights Watch у своєму звіті спростувала заяви російських медіа щодо нібито використання білого фосфору українськими військовими.

Про це повідомив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, у звіті організації йдеться про червневі повідомлення каналу "Life News", де українську армію звинуватили у використанні зарядів з білим фосфором, що було проілюстровано відео із запалювальною речовиною, яка світиться.

Наступного ж дня заяви щодо використання заборонених видів озброєння виголосив постійний представник Росії при ООН пан Чуркін.

Експерти Human Rights Watch проаналізували повідомлення і з'ясували, що на відео не було ні фосфорних боєприпасів, ні будь-якого запалювального озброєння, тому доказів його використання насправді ніколи не було.

Лисенко нагадав, що на початку цього тижня попередження від Британського регулятора телевізійного простору ОФКОМ (ofcom) отримав канал Russia Today. ОФКОМ визнав незбалансованим та перекрученим висвітлення каналом березневих подій в Україні, пов'язаних в тому числі з призначенням перехідного уряду. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News