Яценюк: Ми віддамо місячну зарплату сім’ї Сенцова і виділимо в’язням гроші

Середа, 12 листопада 2014, 13:23

Члени Кабінету міністрів віддадуть місячну зарплату родині режисера Олега Сенцова, ув’язненого у Росії, а потім їй щомісячно виділятимуть допомогу.

Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну.

"Вчора багато членів уряду були на прем’єрі українського фільму "Поводир", який знято геніальним режисером Лесем Саніним і який номіновано на "Оскар", - розповів він.

"І Лесь, і вся трупа публічно сказали, що цей фільм присвячується Олегу Сенцову. Український режисер, який за політичною мотивацією заарештований російськими спецслужбами і російським режимом", - зазначив Яценюк.

Він констатував, що "сім’я Олега перебуває у дуже важкому матеріальному становищі: там двоє діток і фактично нема за що жити".

"Тому уряд прийняв рішення – не як уряд, а як прості громадяни, як люди – перерахувати сім’ї (Сенцова) місячну зарплату", - повідомив прем’єр

"Уряд прийме рішення про виділення щомісячної грошової допомоги сім’ї Олега Сенцова", - заявив він.

"Також я прошу Міністерство юстиції разом із Міністерством соціальної політики підготувати проекти рішень по Надії Савченко і по інших в’язнях, які заарештовані російським режимом. Щоб допомогти родинам, допомогти людям", - додав Яценюк.

Він наголосив, що це – "також пріоритетне питання у зовнішній політиці".

"Це наші громадяни, які арештовані Російською Федерацією без будь-яких на те підстав. І наші громадяни повинні бути відпущені. І Сенцов, і Савченко, і всі інші, хто за абсолютно політично вмотивованими, надуманими і авторитарними звинуваченням перебуває у застінках у Росії", - сказав Яценюк.

Як відомо, кінорежисера Олега Сенцова 11 травня в Сімферополі затримали співробітники ФСБ РФ. Згодом його було доправлено до московської в'язниці "Лефортово".

Сенцова і ще декількох українців у РФ підозрюють в організації терористичної діяльності, підготовці злочинів, незаконному придбанні і носінні зброї.

Російські суди залишили Сенцова під вартою щонайменше до 11 січня 2015 року.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...