Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін виділяє 300 мільйонів на території Донбасу, підконтрольні Києву

Середа, 12 листопада 2014, 14:33

Кабінет міністрів виділяє 300 мільйонів гривень на відновлення територій Донецької і Луганської областей, які контролює українська влада, та на допомогу переселенцям.

Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну 12 листопада.

Він зазначив, що багато мешканців населених пунктів, які перебувають під контролем терористів, переїжджають на контрольовані Україною території:

"Необхідні кошти на відбудову інфраструктури, щоб відновлювати там школи й лікарні, та допомагати людям, які переїжджають з територій, які контролюються російськими терористами", - сказав Яценюк.

Він доручив віце-прем'єр-міністру - міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимиру Гройсману затвердити "відповідні переліки разом із Міністерством економіки".

"І розпочати фінансування тих територій, які контролюються повністю українською владою", - сказав Яценюк.

Щодо тимчасово переміщених осіб міністр соціальної політики Людмила Денісова доповіла, що на сьогодні "обліковано 159 881 людини – це 91 тисяча сімей уже стоять на обліку".

"З них 85 тисяч сімей звернулися по державну допомогу. Вона уже призначена 66 тисячам сімей. 50 мільйонів уже профінансовано – і зараховано на картки тим, кому вона (допомога) призначена", - сказала міністр.

"Процес іде. Ми забезпечуємо все, щоб вони отримували таку допомогу", - додала Денисова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування