Шойгу окреслив інтереси РФ: від Криму до Мексиканської затоки

Середа, 12 листопада 2014, 14:50

На території окупованого Криму Росія має намір створити самодостатнє міжвидове угруповання військ та продовжить польоти дальньої авіації.

Про це повідомив глава Міноборони РФ Сергій Шойгу, передає "Інтерфакс-Україна".

Він заявив, що Росія повинна "забезпечити військову безпеку країни та її союзників на південно-західному стратегічному напрямку".

"У цих умовах одним з пріоритетних завдань є формування повноцінного і самодостатнього міжвидового угруповання військ на Кримському півострові", - сказав Шойгу.

Він заявив, що "багато в чому це пов'язано з ситуацією, що склалася в Україні, нагнітанням антиросійських настроїв з боку НАТО і збільшенням іноземної військової присутності в безпосередній близькості від кордонів РФ".

Також Шойгу анонсував, що російські літаки дальньої авіації виконуватимуть польоти вздовж кордонів Росії і над акваторією Північного Льодовитого океану, передає "Інтерфакс-АВН".

"В обстановці, що зараз склалась, ми змушені забезпечувати військову присутність в західній частині Атлантичного і в східній частині Тихого океанів, в акваторії Карибського басейну і Мексиканської затоки", - заявив він.

Як відомо, в НАТО заявили, що РФ перекидає в Крим засоби, здатні нести ядерну зброю.

Лише за минулі вісім місяців виникало 40 небезпечних позаштатних ситуацій між НАТО та РФ, що могли призвести до загибелі людей або до військових зіткнень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування