Посади міністрів будуть ділити тільки після народження коаліції

П'ятниця, 14 листопада 2014, 16:23

Учасники майбутньої коаліції почнуть обговорення кадрових питань після формування коаліції у Верховній Раді 8-го скликання.

Про це сказав кандидат у депутати від партії "Народний фронт", учасник переговорів В'ячеслав Кириленко журналістам у п'ятницю в Києві.

"Коаліція буде обговорювати кадрові питання після того, як вона буде створена. А вона буде створена не раніше, ніж депутати приймуть присягу. Можливо, це буде 2 грудня, можливо, трохи раніше. Після цього всі лідери фракцій підпишуть коаліційну угоду, яка тільки з того моменту стане документом", - сказав Кириленко.

"Тільки після цього буде запропонована кандидатура на посаду голови Верховної Ради, а також кандидатура від коаліції на посаду прем'єра, яка буде подана президенту. І потім буде запропонований склад уряду", додав він.

Кириленко також зазначив, що представники п'яти політичних сил завершили роботу над узгодженням проекту коаліційної угоди в частині змісту реформ.

За його словами, обговорювався також регламент, по якому в цілому учасники переговорів прийшли до згоди.

"Але є питання, які потребують шліфування. Також потрібно відшліфувати преамбулу, тому що, на наш погляд, вона виписана трохи стилістично неправильно", - сказав Кириленко, відзначивши, що вся основна робота над проектом угоди завершена.

У свою чергу кандидат у народні депутати від партії "Самопоміч" Оксана Сироід зазначила, що у вівторок-середу учасники робочої групи займуться розділами коаліційної угоди, які стосуватимуться регламенту діяльності коаліції, її взаємодії з Кабінетом міністрів і з опозицією.

"Це також буде складовою коаліційної угоди", - додала вона.

У переговорах по створенню коаліції у Верховній Раді України VIII скликання беруть участь представники п'яти політичних сил – "Блока Петра Порошенко", "Народного фронту", Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшко й "Батьківщина".

Раніше учасники коаліційних переговорів підписали протокол, який визначає принципи формування коаліції й уряду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування