Москаль - жителям "ЛНР": повставайте, як ми повстали проти Януковича

П'ятниця, 14 листопада 2014, 16:25

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль вважає правильним рішення уряду про припинення соціальних виплат жителям територій, підконтрольних бойовикам.

Про це він сказав в інтерв'ю "Укрінформу".

"Український уряд прийняв абсолютно правильні, адекватні рішення про припинення соціальних виплат мешканцям "ЛНР". Якщо їх керівництво узяло на себе всю повноту влади, і люди так масово стояли в чергах, щоби проголосувати за це на референдумі та на виборах - то, певно, вони таку владу й заслуговують. Ви взялися вирішувати долю людей? Отже, фінансуйте, утримуйте, виплачуйте пенсії", - каже Москаль.

"Натомість люди приходять до мене и питають: а що нам робити? Кажу їм: повставайте, як ми повстали проти Януковича", - додає він.

"Я сім років був в опозиції до Ющенка і Януковича. Але ж ми подолали цей режим, хоча в нього були міцна армія, міліція, СБУ, Генеральна прокуратура на чолі із Пшонкою. Ідіть, кажу тим, хто голосував за "ЛНР", по такому шляху, зазначає Москаль.

На запитання, чи може влада відкликати своє рішення, тому що переселенці з Луганщини, які зараз об'єднались у Конгрес сходу України, ухвалили резолюцію на своєму з'їзді про те, щоб просити президента України відкликати це рішення, губернатор зазначив:

"Ніхто нічого відкликати не буде. Я перший жорстко ставив це питання - про повернення всіх державних структур до підконтрольних українській владі територій. Хто не хоче - нехай лишається на блокованій території. Але вони повинні чітко усвідомлювати: там не платять ні пенсії, ні зарплати, не оплачують комунальні послуги".

"Наведу приклад: на окупованих територіях Донбаса діє мережа мобільного зв'язку. Але якщо ти не купив картку, не заплатив за можливість спілкуватись, ніхто тобі цей зв'язок не дасть. Така ж схема повинна діяти і при інших розрахунках", - каже Москаль.

"А ті, хто проводив референдум, мають бути за це покараними. До речі, їх і сьогодні тут чимало", - зазначає голова ОДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News