Україна активує невідкладні заходи із держбезпеки - указ

Субота, 15 листопада 2014, 20:25

Президент Петро Порошенко підписав указ, що вводить в дію рішення РНБО від 4 листопада "Про невідкладні заходи із забезпечення державної безпеки".

Як повідомляє прес-служба президента, рішенням РНБО уряду доручено переглянути норми речового та продовольчого забезпечення особового складу військових формувань та правоохоронних органів з урахуванням виявлених під час АТО реальних потреб.

У двотижневий строк Міноборони має опрацювати та внести пропозиції щодо утворення високомобільних десантних військ як окремого виду Збройних Сил.

МВД, СБУ, Міністерству оборони та Адміністрації Державної прикордонної служби доручено вжити заходів у питаннях виявлення та вилучення вогнепальної зброї, боєприпасів, спеціальних засобів, вибухових речовин і матеріалів із незаконного обігу.

Крім того, Адміністрація Держслужби спецзв'язку та захисту інформації України у місячний строк має здійснити інвентаризацію інфраструктури урядового зв'язку в Донецькій і Луганській областях, визначити першочергові потреби та подати пропозиції щодо фінансування робіт з відновлення системи в цих областях, а також провести комплекс ремонтно-відновлювальних робіт на об'єктах наземної радіотелевізійної передавальної мережі Донбасі.

Також уряду доручається визначити порядок обліку захоплених або вилучених одиниць озброєння та військового майна. Для вдосконалення координації діяльності органів сектору безпеки і оборони та забезпечення належного інформаційного обміну має бути утворений Об'єднаний пункт управління при Міноборони.

"Уряд має опрацювати питання підвищення боєздатності з'єднань і частин ЗСУ та Нацгвардії, а також оптимізації їх управління та логістичного забезпечення за рахунок особового складу, озброєння та військової техніки батальйонів територіальної оборони Збройних Сил, резервних батальйонів Нацгвардії, добровольчих батальйонів і рот міліції спеціального призначення Міністерства внутрішніх справ", - йдеться  у документі.

Окрім того уряд за участі ГПУ має опрацювати і внести пропозиції щодо запровадження спеціальної процедури досудового та судового провадження за матеріалами про вчинення військових правопорушень.

Також ГПУ бути підготувати законопроект щодо посилення відповідальності за злочини проти встановленого порядку несення військової служби (військові злочини).

"Уряд має вжити заходів щодо вдосконалення процедури надання органам і підрозділам СБУ, що здійснюють контррозвідувальну діяльність та боротьбу з тероризмом і зазіханням на територіальну цілісність України, інформації з баз та банків даних митних і податкових органів, органів внутрішніх справ, Державного земельного кадастру", - зазначено у рішенні РНБО.

Крім того, Кабінет Міністрів разом з СБУ і за участю Національної академії медичних наук (НАМН) має затвердити військово-медичну доктрину; вжити заходів щодо створення міжвідомчого координаційного центру з надання допомоги постраждалим під час АТО, щодо забезпечення лікування та реабілітації учасників бойових дій у закладах охорони здоров'я для інвалідів і ветеранів Великої Вітчизняної війни та медичних закладах НАМН, а також вдосконалити систему забезпечення державного санітарно-епідеміологічного нагляду.

Генпрокуратурі запропоновано провести перевірку додержання законів щодо стану тилового забезпечення підрозділів Збройних Сил, інших військових формувань та матеріального забезпечення правоохоронних органів для виконання ними завдань в осінньо-зимовий період.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування