В Україні закриють журнали, що належать власнику російських "Ведомостей" - ЗМІ

Неділя, 16 листопада 2014, 11:26

В Україні закриваються видання групи Sanoma Media - Esquire Україна, National Geographic, Harper's Bazaar, "Домашний очаг" і Men's Health.

Як повідомляє "Новое время", рішення про закриття української групи видань пов'язано із важким становищем ринку друкованої преси в Україні та фінансовими проблемами у головної компанії - фінської Sanoma.

Офіційне оголошення про закриття планується на 17 листопада.

З групи підконтрольних Sanoma видань збережеться лише Cosmopolitan Україна, що перейде під управління видавничого дому Херст Шкулев Україна, який випускає журнали Elle і Maxim.

Довгий час Sanoma безуспішно намагалася продати свій журнальний бізнес в Україні і Росії зацікавленим покупцям із США. Навесні 2014 року з'явилися повідомлення про рішення Sanoma Ukraine припинити випуск двох друкованих видань - Sensa і Сasaviva. Основна причина закриття видань - складна економічна ситуація в країні і сильне падіння ринку друкованої преси.

У 2013 році материнська компанія Sanoma Oyj вирішила провести стратегічну переоцінку своїх підрозділів в Центральній і Східній Європі та в Бельгії. Глава холдингу Харрі-Пекка Кауконен пояснив, що компанія має намір зосередитися на ринках Нідерландів і Фінляндії, а також освітньому ринку, доходи від якого ростуть.

У грудні 2012 року словенське підрозділ групи продали його менеджерам, в серпня 2013 року болгарську "дочку" викупили партнери Sanoma Димитр і Красимир Друмеви, а румунський підрозділ холдингу купила німецька Hubert Burda Media, у 2014 році Pijper Media продали ряд нідерландських журналів.

У свою чергу в Росії у вересні 2014 року було прийнято закон, що обмежує частку іноземних акціонерів у статутному капіталі російських ЗМІ до 20% та забороняє громадянам інших країн бути засновниками медіа в РФ.  Документ набуває чинності з 1 січня 2016 року.

Після цього з'явилася інформація про те, що російську опозиційну газету "Ведомости", що входить до холдингу  Sanoma Media, планують придбати бізнесмени, близькі до Володимира Путіна. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування