Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєв: Судова система намагається протистояти очищенню

Понеділок, 17 листопада 2014, 14:28

Звернення Верховного суду в Конституційний за роз'ясненням закону про люстрацію – це спроба судової системи протистояти очищенню.

Так рішення Верховного суду прокоментував кандидат у депутати від партії "Об'єднання "Самопомич", один з авторів закону про очищення влади Єгор Соболєв.

"Ми бачимо, що судова система не хоче й не може очищатися", - сказав він.

Соболєв висловив жаль у зв'язку з тим, що пленум Верховного суду звернувся до Конституційного суду за роз'ясненням, "наскільки цей закон має виконуватися".

На думку одного з авторів люстраційного закону, судова система втрачає "другий шанс" на очищення.

"Вона не використовувала шанс, наданий законом про відновлення довіри до судової системи… И вона всією своєю поведінкою показує, що вона не хоче проходити люстрацію", - пояснив Соболєв.

Як повідомлялося, Верховний суд у понеділок, 17 листопада, прийняв рішення звернутися до Конституційного суд щодо конституційності окремих положень закону "Про очищення влади".

У той же час, на переконання судді Івана Шицкого, звернення до КС по даному питанню можна трактувати як "залучення Верховного суду України до політичної діяльності".

Також, на думку судді, це звернення "породжене конспірологічним порядком". Такої ж думки дотримуються судді Валентин Козарєв і Богдан Пошва.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування