Двох працівників колонії підозрюють у застосуванні сили до Тимошенко – ГПУ

Понеділок, 17 листопада 2014, 18:18

Двом працівникам Качанівської виправної колонії (№ 54) оголошено про підозру у застосуванні сили до колишньої засудженої Юлії Тимошенко

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Вказані співробітники - заступники начальника колонії підозрюються перевищенні службових повноважень.

"Під час досудового розслідування встановлено, що зазначені особи ввечері 20 квітня 2012 року за відсутності медичних показань для екстреної госпіталізації, а також передбаченого ст. 117 Кримінально-виконавчого кодексу примусового транспортування до лікувального закладу, незаконно застосували до Тимошенко фізичне насильство", - йдеться у повідомленні. 

Згідно з результатами медичної експертизи, підозрювані нанесли Юлії Тимошенко легкі тілесні ушкодження.

Як відомо, 24 квітня 2012 року захисник Сергій Власенко після відвідування екс-прем’єра у колонії заявив, що його підзахисну побили співробітники закладу 20 квітня. Про побиття заявила й сама Тимошенко.

Керівництво Качанівської колонії, прокуратура та ДПтС спростувало ці заяви.

Тодішній президент Віктор Янукович дав доручення ГПУ провести розслідування за заявою про побиття Тимошенко.

25 квітня на той час омбудсмен Ніна Карпачова заявила, що її представник під час огляду екс-прем'єра виявив на її тілі синці на передпліччі, ділянці ліктьового суглобу правої руки, а також значного розміру синця у правій пахвинній ділянці живота.

Карпачова назвала дії працівників Качанівської колонії стосовно Тимошенко катуванням.

27 квітня омбудсмен поширила фотографії тілесних ушкоджень Тимошенко. Знімки зроблені 25 квітня, тобто через п'ять днів після транспортування Тимошенко до лікарні, коли, за її словами, було завдано тілесних ушкоджень. Фотографії зробила сама Карпачова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування