Правоохоронці знешкодили групу, причетну до вибуху у пабі "Стіна"

Понеділок, 17 листопада 2014, 19:29

Правоохоронці знешкодили диверсійно-розвідувальну групу, причетну до скоєння терактів та диверсій на території Харкова та області, зокрема вибуху у пабі "Стіна".

Про це доповів президентові глава СБУ Валентин Наливайченко.

Згідно з інформацією, загалом було затримано дванадцять осіб. Серед них двоє ватажків групи.

Йдеться про особливо небезпечну групу, яка була озброєна автоматами АК-74 та набоями до них, гранатами РГД-5 та ВОГ–25, детонаторами, мала набори для встановлення розтяжок, а також сім протипіхотних мін з маркуванням російських виробників, які заборонені до використання Оттавською Конвенцією 1997 року.

Контррозвідка СБУ встановила, що знешкоджена група диверсантів була ланкою у складі створеної, фінансованої та керованої спецслужбами Російської Федерації мережі терористичних груп, які мали на меті дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що "переважна більшість терористів пройшла добрий вишкіл та навчання на території РФ, зокрема у Тамбові".

"Там вони отримали мінно-підривну, снайперську та стрілецьку спецпідготовку. На вилучених електронних носіях виявлено методичні матеріали, надані їм інструкторами під час проходження цих вишколів. Затримані планували й інші терористичні акти, яким вдалося запобігти завдяки злагодженим діям українських спецслужб і правоохоронців", – зазначив він.

Затримані диверсанти мають пряму причетність до вибуху у харківському пабі "Стіна", внаслідок якого відвідувачі отримали тяжкі поранення, мосту біла клубу "Британія" та спроб вчинити інші терористичні акти.

В одного, зокрема, вилучено відеозвіт про згадані вище диверсійно-терористичні акти. Вони також планували масований збройний напад на один із блокпостів на межі Харківської та Донецької областей, зазначили в СБУ.

У рамках кримінального провадження досі тривають слідчі та оперативно-розшукові дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування