Росія: "точку неповернення" у відносинах із ЄС не пройдено

Вівторок, 18 листопада 2014, 09:30

Росія сподівається, що "точку неповернення" у відносинах із Євросоюзом не пройдено, заявив голова російського МЗС Сергій Лавров.

Про це він сказав під час візиту в Мінськ, повідомляє російська служба BBC.

"Ми розглядаємо ЄС у якості нашого великого важливого партнера. Зацікавлені в поступальному розвитку співпраці на рівноправній взаємовигідній основі", - заявив Лавров.

Але, на його думку, політика ЄС у відношенні України й застосування санкцій проти Росії у зв'язку з подіями в Україні підривають "довіру й стабільність на нашому континенті".

Лавров також упевнений, що київська влада погрожує поновленням силового врегулювання на сході України й закликав країни Заходу не допустити такого розвитку подій.

У другій половині дня у вівторок, 18 листопада, має відбутися зустріч Лаврова з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром, який прибуває до Москви з Києва.

Лавров заявив, що не очікує проривних рішень від зустрічі зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмайером, яка має відбутися у вівторок у Москві.

"Візит робочий, ми домовилися провести чергову зустріч, поговорити про Україну, але не лише про неї, а про російсько-німецькі відносини", - сказав він.

"Прориву ніхто не очікує в тому плані, що цей візит не стане приводом для оголошення про врегулювання всіх проблем на цьому світлі, але ми цінуємо наш регулярний діалог із Німеччиною та іншими країнами Євросоюзу, це справді дуже для нас важливо", - додав Лавров.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...