Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сутички на Осокорках: начальника Дарницької міліції відсторонили

Вівторок, 18 листопада 2014, 13:33

Глава МВС України Арсен Аваков відсторонив начальника Дарницького райвідділу міліції від виконання службових обов'язків у зв'язку з бійкою довкола забудови на Осокорках.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник Авакова Антон Геращенко.

Він визнав, що в понеділок увечері під час сутичок на Осокорках ряд співробітників міліції перевищили ступінь застосування сили. По них буде зроблено відповідні висновки в ході службового розслідування.

Крім того, створено комісію з розслідування цього інциденту, яку очолив радник глави МВС Зорян Шкіряк, а до складу Комісії включено правозахисника Євгена Захарова.

При цьому, за словами Геращенка, станом на 7:00 ранку в лікарні Дарницького району не звернувся жоден громадянин, потерпілий у ході інциденту.

"Семеро громадян було затримано та відправлено у Дарницький райвідділ міліції, де їх було ідентифіковано і по них було складено адміністративні протоколи за статтею 173 КУпАП, а по одному неповнолітньому затриманому за статтею 184 КпАП. Після складання адмінпротоколів, всі тимчасово затримані були відпущені по домівках ", - написав Геращенко.

Разом з тим він поставив під сумнів доцільність дій протестувальників проти забудови.

"Вважаєте, що будівництво на Осокорках або в іншому місці не потрібне? Будь ласка - збираємо мітинг біля Київради в п'ять тисяч осіб та аргументуємо, чому це будівництво не потрібне. Або збираємо десять тисяч підписів", - написав Геращенко.


Як відомо, у понеділок, 17 листопада, увечері в Києві на Осокорках сталася бійка між противниками нової забудови і міліцією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...