Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко: Уряд тримає Київ на межі банкрутства

Вівторок, 18 листопада 2014, 14:48

Дефіцит бюджету столиці становить близько 2 мільярдів гривень, а уряд тримає Київ на межі банкрутства.

Про це 18 листопада заявив мер Києва Віталій Кличко під час робочої зустрічі з київськими роботодавцями і підприємцями, повідомляє прес-служба політика.

"Незважаючи на те, що Київ формує 30% держбюджету України, міський бюджет залишається на сьогодні порожнім. Дефіцит бюджету столиці становить близько 2 мільярдів гривень", - сказав мер Києва.

Він додав, що попередній Кабмін запровадив "абсурдні механізми бюджетних відносин між столицею та центральною владою".

"І нинішній уряд цим користується та латає дірки державного бюджету за рахунок місцевих бюджетів", - сказав Кличко, нагадавши, що з бюджету міста щорічно вилучають 50% податку на доходи фізосіб.

"Якщо у 2005 році з Києва на користь центрального бюджету вилучалось 400 мільйонів гривень, то у поточному році вилучення складають 9 мільярдів гривень, – більше ніж у 20 разів. Тільки за останні роки з бюджету Києва було вилучено 33 мільярди гривень. Уряд тримає столицю на межі банкрутства", – наголосив Кличко.

Він також вкотре зазначив, що відсутність фінансування з боку уряду ставить під загрозу життя людей, які потребують ліків.

"(Йдеться про) гемодіаліз, інсулін. Ці ліки повинні бути проплачені переважно з Кабміну і частково – з бюджету міста. Але грошей немає. На сьогодні столична медицина фінансується тільки на 58% від потреб, зарплата – на 78%, закупівля медикаментів – на 48%, харчування хворих – на 40%", – підсумував Кличко.

Як відомо, раніше мер Києва наголосив, що нова Верховна Рада повинна у першу чергу ухвалити закон про скасування вилучення ПДФО у Києва.

Минулого тижня люди, які потребують гемодіалізу, протестували під київською мерією та Кабміном, домагаючись виділення коштів на проведення апаратного очищення крові, тому що в мед установах не залишилося необхідних препаратів і люди з хворими нирками можуть померти без гемодіалізу.

Київ перерозподілив кошти, виділивши суму на тиждень гемодіалізу для киян. Кличко намагався домогтися виділення необхідних коштів із держбюджету.

У вівторок, 18 листопада, пацієнти гемодіализних центрів знову зібралися на акцію протесту під Кабміном.

УП, "Українська правда. Київ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування