Лисенко дорікнув журналістам за розкриття державних таємниць

Вівторок, 18 листопада 2014, 17:08

Речник Інформаційного центру Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрій Лисенко дорікнув українським журналістам, які висвітлюють події в зоні АТО, за розкритті засекреченої інформації.

Про це він сказав у ході круглого столу"Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту", пише "Телекритика".

Лисенко закликав ретельніше перевіряти інформацію і координувати свою роботу з прес-офіцерами. 

За його словами, деяка інформація щодо бойових дій на сході країни є державною таємницею, тож представники медіа не завжди мають право на її поширення.

"Військова таємниця - це якраз той елемент державної таємниці, який не може потрапити до нашого ворога. У своїй роботі наші журналісти, як правило, керуються тим, щоб дістати якомога більше деталей", - наголосив речник. 

За його словами, журналістами показуються карти з грифами.

"Показується дислокація наших підрозділів, рух наших колон, тобто видається дуже багато інформації безкоштовно для нашого ворога, який на це мав би витрачати дуже великі кошти, засоби і навіть своїх кращих співробітників", - зазначив Лисенко.

Він поскаржився, що як тільки журналістів просять не знімати якісь речі з міркувань військової таємниці чи якийсь кадр не показувати - вони саме його в результаті покажуть. З його слів, особливо гострою ця проблема була на початку АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування