РНБО: противник змінив тактику

Середа, 19 листопада 2014, 12:12

В РНБО зазначають, що російсько-терористичні війська і менше вдаються до відкритих атак на позиції сил АТО, але продовжують обстріли з важкої зброї.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Противник змінив тактику і менше вдається до відкритих атак на позиції українських військових, тому що всі ці атаки наші воїни успішно відбивають і ворог просто втрачає бронетехніку і живу силу", - сказав Лисенко.

Минулої доби найбільш активні обстріли позицій АТО зафіксовано на Донецькому та Дебальцевському напрямах, а також біля Бахмутівської траси.

На Донецькому напрямку протягом доби бойовики з артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї п’ять разів обстрілювали Донецький аеропорт, також було кілька спроб атакувати позиції сил АТО.

За словами Лисенка, українські військові усі атаки успішно відбили, завдавши ворогу великих втрат. Крім того, з гранатометів та мінометів бойовики обстріляли позиції сил АТО неподалік сіл Піски, Троїцьке, Веселе. Також бойовики з артилерії та мінометів тричі обстріляли українські опорні пункти біля міста Авдіївка.

Залишається напруженою ситуація на Дебальцевському напрямі. Тут бойовики обстріляли з реактивних установок "Град" позиції сил АТО поблизу н.п. Нікішине, Рідкодуб, Донецький, Новотошківське. З мінометів терористи обстріляли опорні пункти біля міста Дебальцеве та селища Чорнухине.

Тривають обстріли бойовиками позицій сил АТО у районі Бахмутівської траси. Терористи з реактивних установок "Град" обстріляли блокпост Національної гвардії біля села Нижнє. Поблизу сіл Сокільники та Трьохізбенка наші опорні пункти було обстріляно з танків, мінометів та гранатометів.

Вкотре з реактивних установок "Град" бойовики обстріляли позиції сил АТО поблизу міста Щастя.

На Маріупольському напрямі бойовики з танків та артилерії обстріляли опорні пункти та блокпости сил АТО поблизу сіл Гранітне, Орловське та Миколаївка, повідомив речник РНБО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування