Порошенко: вибори на Донбасі мають пройти виключно за законами України

Четвер, 20 листопада 2014, 11:55

Президент Петро Порошенко заявляє, що на території Донецької та Луганської областей повинні бути проведені місцеві вибори виключно відповідно до українського законодавства.

Про це він сказав журналістам у ході візиту в Молдову в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мінські домовленості - в тому числі це і політичний діалог, який дозволяє провести на території тимчасово окупованій, на території Донецької та Луганської областей вільні місцеві вибори відповідно до українського законодавства", - сказав Порошенко.

Глава держави підкреслив, що проведення цих виборів і встановлення політичного діалогу дадуть можливість негайно перейти до вирішення економічних питань регіону.

"Аж до створення вільної економічної зони, спільно з нашими партнерами створити спеціальний інвестиційний фонд відродження Донбасу, програми створення нових робочих місць, адже на Донбасі 70% промисловості зараз не працює", - сказав Порошенко.

Крім цього, він відзначив важливість рішення гуманітарної катастрофи, "в яку завели бойовики мільйони українських людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях".

Президент України також висловив упевненість у подальшому просуванні країни шляхом європейської інтеграції.

"Війна, яка зараз має місце в Україні, не може служити виправданням для зупинки реформ. Є президентська "Стратегія реформ-2020", яка спрямована на подальшу інтеграцію України в Європейський Союз. Ця стратегія частково увійшла в документ про створення в Україні правлячої коаліції. Я впевнений: ми зможемо. Україна стоїть на порозі кардинальних змін, які дадуть їй можливість мати чітку європейську перспективу ", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування