Гройсман пояснив, чому немає з кого спитати за пробуксовку реформ

Четвер, 20 листопада 2014, 13:12

Коаліція в старій Раді не брала на себе жодних зобов'язань і через це Кабміну не поставили ніяких чітких завдань.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив віце-прем'єр Володимир Гройсман.

"Коаліція на себе не брала жодних зобов'язань. Уряд позиціонував себе як уряд реформаторів, не будучи таким за своєю суттю. Технічні завдання для уряду ніхто не сформував, і тепер спитати нема з кого і ні з чого", - заявив Гройсман.

"Парламент на фінальному етапі став гальмом змін. Тепер він має стати двигуном цих змін. Якщо так не станеться, то це неприпустимо", - додав він.

Гройсман розповів, що прийшовши на роботу в уряд, зіткнувся з повною відсутністю мотивації будь-що робити у деяких міністрів.

"Є міністр, а він ні за що не відповідає. Йому плювати. Просто плювати... Я не хочу, щоб Україна повторила помилки, зроблені за ці 8 місяців. Тому що в принципі ніхто нікому нічого не обіцяв", - заявив він.

Гройсман вважає, що коаліційні переговори ведуться досить прозоро і предметно.

"Такої предметної угоди досі жодного разу не було... Ніхто не займався якимось міжсобойчиком. Є проект коаліційної угоди, ми його показали... Тому що зараз потрібно витратити певний час на більш детальну підготовку плану і дій. Як формувати Кабмін, під що", - заявив він.

"Зараз я за дорученням уряду очолюю робочу групу з написання Плану відновлення країни на 2015-2017 роки. Фінальний проект буде готовий до 17 грудня", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News