Росія знову обстріляла Україну - РНБО

Субота, 22 листопада 2014, 12:29

Сили АТО знову зафіксували обстріл української території з боку Російської Федерації. 

Про це заявив спікер ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, це була "робота" російської артилерії.

"21 листопада о 22:15 з території РФ здійснено артобстріл по підрозділах Збройних сил України, розташованих між населеними пунктами Юганівка і Герасимівка Станично-Луганського р-ну", - йдеться у повідомленні.

За даними РНБО за минулу добу зафіксовано перекидання колон з російською технікою до Луганської області. 

Обстріли з боку терористів тривають,  бойовики обстрілюють як позиції сил АТО, так і населені пункти, зазначив речник РНБО.

Лисенко зазначив, що в ході антитерористичної операції 21 листопада 4 військових загинули, 10 отримали поранення

Окрім того поранення через обстріл терористами Дебальцевого Донецької області отримали  5 мирних мешканців. 

За словами Лисенка, терористи наносили вогневі удари, використовуючи системи залпового вогню "Град" і "Ураган".

В результаті масованого обстрілу зруйновані 20 житлових будинків в центральній частині міста.

Усі фото - УМВС у Донецькій області.
 
 
 

На території Донецької та Луганської областей бойовики нарощують інтенсивність обстрілів позицій сил АТО, продовжують обстрілювати та атакувати позиції українських сил  на Дебальцевському, Донецькому, Луганському, Маріупольському напрямах та в районі Бахмутівської траси.

"Значно посилилися обстріли поблизу Дебальцевого. Бойовики в районі самого м. Дебальцеве та смт Гольмівський у передмісті Горлівки  обстрілювали позиції сил АТО з реактивних установок "Град". В інших містах обстріли блокпостів та населених пунктів здійснювалися з мінометів та гранатометів. Наші військові влучними атаками у відповідь знищують вогневі точки терористів", - зазначив Лисенко.

На Донецькому напрямі протягом доби бойовики обстрілювали з мінометів, танків і стрілецької зброї українські позиції переважно в Мар’їнському районі, Ясинуватському районі та вдавалися до чергової спроби штурму позицій українських військових на території аеропорту.

На цьому ж напрямі інші міста були атаковані з артилерії, мінометів та стрілецької зброї. "Спробу терористів атакувати донецький аеропорт було відбито, терористи зазнали великих втрат", - зазначив Лисенко.

На Маріупольському напрямі терористи з "Градів" обстріляли опорний пункт українських військових біля смт Ольгинка, в кількох селах бойовики також застосували артилерію, міномети та стрілецьку зброю.

На Луганському напрямі бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО з артилерії та мінометів.

Тривають обстріли бойовиків в районі Бахмутівської траси, де терористи з реактивних установок "Град" завдали обстрілів в районі м. Попасна та кількох інших населених пунктів.

За даними РНБО, бойових зіткнень на кордоні за межами зони АТО не відбувалося.

"Незаконні збройні формування та ЗС РФ відновили здійснення системної повітряної розвідки з використанням безпілотників, а також літаків. Так, біля н.п. Красна Талівка Луганської області зафіксовано політ по території РФ вздовж кордону літака дальнього радіолокаційного виявлення, а поблизу н.п. Сартана зафіксовано політ БПЛА на напрямку "Маріуполь–Павлівка", - йдеться у повідомленні РНБО.

Інфографіка - РНБО

Українська правда, Українські новини 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування