Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В АТО підсилять протидиверсійні заходи

Субота, 22 листопада 2014, 13:28

Мешканців Донецької та Луганської областей закликають до обережності: терористи продовжують розміщати протипіхотні міни на територіях поруч з населеними пунктами.

Про це у ході брифінгу заявив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

"Терористи продовжують ігнорувати принципи гуманітарного права та міжнародних конвенцій у сфері використання певних типів боєприпасів, озброєння та військової техніки, і продовжують розміщати протипіхотні міни на територіях поруч з населеними пунктами. З 4 загиблих військовослужбовців двоє підірвалися на міні біля м.Щастя", - зазначив Лисенко.

За його словами, загалом втрати від підривів на вибухових пристроях різних типів співставні з втратами від обстрілів.

"Тому за наказом командування сил АТО суттєво підсилено протидиверсійні заходи", - додав речник РНБО.

Протягом доби піротехнічні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій  виявили та вилучили 60 одиниць боєприпасів, з них артилерійських снарядів – 34, інших вибухонебезпечних предметів – 26. Обстежено близько 1540 га територій, виявлено та вилучено понад 28 тис. одиниць боєприпасів.

Також він закликав мешканців окупованих територій бути пильними, оскільки в населених пунктах постійно спалахують сутички між різними бандами бойовиків.

"Ці сутички супроводжуються перестрілками, внаслідок яких вже неодноразово були жертви серед місцевого населення", - додав Лисенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...