Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Громадська рада, створена ще за Януковича, висловила недовіру міністрові юстиції

Понеділок, 24 листопада 2014, 13:33

Громадська рада при Міністерстві юстиції, яка була створена ще за режиму Януковича, в судовому порядку вимагає визнати протиправною "бездіяльність міністра юстиції Павла Петренка".

Про це розповів у понеділок на прес-конференції голова цієї громадської ради Ігор Марієн, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Петренко не брав участі в жодному засіданні ради, не делегував на ці засідання представників міністерства, не забезпечив проведення круглих столів щодо бездіяльності вищої кваліфікаційної комісії суддів і Вищої ради юстиції.

Таким чином, ну думку Марієна, відсутній "всеосяжний громадський контроль процедури люстраці".

За його словами, так звана громадська рада подала до Окружного адміністративного суду Києва позовну заяву щодо бездіяльності міністра юстиції Петренка.

За його словами, громадська рада опікується пошуком кандидатури на посаду міністра юстиції, "яка відповідала би кваліфікаційним вимогам", щоб згодом рекомендувати цю кандидатуру коаліції Верховної Ради.

Як відомо, сам Петренко зазначав, що громадська рада при Міністерстві юстиції була створена ще за міністра Лавриновича, а її склад відтоді не змінився.

До неї, за даними Петренка входять кілька досить дивних громадських організацій: це – Всеукраїнська спілка громадських організацій "Рух протидії наркоманії", асоціація "Виноградарі та винороби України", громадська організація "Українська фундація "Друзі Шотландії" і навіть громадська організація "Громадський рух підтримки реформ президента України В.Ф. Януковича".

Міністр раніше наголошував представникам ради, що він не впливає на персональний склад Громадської люстраційної ради, яка була створена відповідно до закону "Про очищення влади", і що цей орган є незалежним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування