Суд відправив під арешт генерала Назарова через катастрофу Іл-76

Вівторок, 25 листопада 2014, 20:16

Суд відправив під арешт першого заступника керівника АТО, заступника начальника Генштабу Віктора Назарова, підозрюваного в службовій недбалості, що спричинила катастрофу літака Іл-76 над аеродромом у Луганську.

Згідно з рішенням, яке оголосив суддя Печерського райсуду В'ячеслав Підпалий, Назарову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під арештом на 2 місяці й призначено заставу 365 тис. гривень

Суд визнав обґрунтованими підозри прокуратури щодо Назарова.

Також суд визнав необхідним арешт підозрюваного, тому що інакше той може переховуватися від слідства й знищувати докази.

Під час засідання Назаров заперечував свою причетність до катастрофи Іл-76 і стверджував, що інформація Служби безпеки України про готовність бойовиків збити літак надійшла в штаб АТО занадто пізно.

Адвокати підозрюваного стверджували, що їхньому підзахисному не можна перебувати під арештом за станом здоров'я, оскільки у Назарова діагностовано катаракту одного ока.

Держзвинувачення стверджує, що Назаров виявив халатне ставлення до військової служби, що спричинило важкі наслідки, а саме: загибель 49 людей і знищення майна на суму 2,8 млн гривень.

Як відомо, військова прокуратура 18 листопада повідомила Назарову про підозру в халатному ставленні до військової служби у зв'язку з катастрофою літака Іл-76 у червні.

Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію СБУ про погрозу збиття літака й дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт.

14 червня в результаті падіння збитого сепаратистами військово-транспортного літака Іл-76 над аеропортом у Луганську загинуло 49 людей.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування