Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче першим ділом скасувати недоторканність

Середа, 26 листопада 2014, 10:54

Партія "Батьківщина" домагатиметься скасування недоторканності вищих посадових осіб через зміни до Конституції одним із перших питань у новій ВР.

Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко на прес-конференції в середу, представляючи розроблені партією зміни.

За її словами, "Батьківщина" наполягатиме на тому, щоб питання зняття недоторканності було розглянуто ще до голосування за законопроекти по реформах.

"Реформи парламент мусить почати із себе. А тому партія "Батьківщина" пропонує першочерговим кроком скасування недоторканності президента, народних депутатів та суддів", - заявила Тимошенко.

"Ці зміни до Конституції направлені сьогодні всім партіям, що пройшли до нової Верховної Ради. І нам потрібно підписи 150 народних депутатів, бо це зміни до Конституції. Ми очікуємо, що майже 300 депутатів, які увійшли до коаліції, підпишуть їх", - наголосила Тимошенко.

За її словами, враховуючи те, що зазвичай у ВР точиться боротьба "за авторство подібних законопроектів, "Батьківщина" готова відмовитися від авторства".

Також вона нагадала, що у ВР вже знаходиться законопроект щодо скасування позаблокового статусу України. Крім того, за словами Тимошенко, "Батьківщина" на початку роботи вимагатиме створення тимчасової слідчої комісії, яка має перевірити забезпечення української армії в зоні АТО, "особливо у зимовий період".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування