Ярема стверджує, що прокурори Кіровограда чисті перед законом

Середа, 26 листопада 2014, 11:00

Генпрокурор Віталій Ярема стверджує, що прокурори Кіровограда та області пройшли перевірку і не підлягають звільненню і пропонує невдоволеним активістам діалог.

Про це у середу повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За словами Яреми, зазначені очільники прокуратури міста Кіровограда та прокуратури Кіровоградської області не підпадають під дію закону "Про очищення влади".

"Вимоги щодо їх звільнення не мають правового підґрунтя. Більше того, стосовно цих осіб була проведена ретельна перевірка щодо їх можливої причетності до зловживання владою або корупційних дій – таких фактів не виявлено", - наголошує генпрокурор.

Ярема також зазначив: "Безумовно, свобода проведення мирних громадських акцій - невід’ємне право кожного громадянина, яке гарантується Конституцією".

"Разом з тим, те, що гарантується законом, не має перетворюватися на беззаконня і переходити у насильницькі дії. В Україні достатньо дієвих механізмів для донесення своєї точки зору, в тому числі шляхом діалогу, а не тільки протестного монологу", - додав очільник ГПУ.

Ярема також наголосив, що "враховуючи позицію громадських активістів Кіровоградщини, він готовий розглянути всі зауваження щодо їх діяльності в режимі прямого і відвертого діалогу".

У той же час відомо, що незадоволені активісти, які називають себе "Самообороною Кіровограду" в середу скликають свою прес-конференцію.

25 листопада 2014 року в Кіровограді група осіб під гаслами проведення люстрації пікетувала приміщення обласної прокуратури. Громадська акція супроводжувалась підпалом шин та іншими протестними діями.

Головною метою протестувальників була вимога звільнення керівників міської та обласної прокуратури.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування