Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд почав розгляд справи про трагедію 2 травня в Одесі

Четвер, 27 листопада 2014, 13:22

Приморський районний суд Одеси розпочав розгляд першої частини кримінального провадження щодо подій 2 травня, коли внслідок сутичок між представниками Євромайдану та антимайдану у Будинку профспілок виникла масштабна пожежа з людськими жертвами. 

У залі суду присутня велика кількість співчуваючих обвинуваченим і журналістів.

На самому початку засідання один з обвинувачених - громадянин РФ - заявив клопотання про відвід колегії суддів, що розглядає справу.

Клопотання він мотивував тим, що не довіряє суду "через то, що діється в Україні". Однак після наради судді не задовольнили клопотання, оскільки воно не було обґрунтовано у відповідності з Кримінальним процесуальним кодексом України.

Після відновлення клопотання представник обвинувачення заявив клопотання про те, щоб перенести перше засідання у зв'язку з тим, що в суд не з'явилися деякі адвокати обвинувачених, а також деякі обвинувачені, що утримуються під домашнім арештом.

Крім того, прокурор вимагає продовжити термін утримання під вартою тих обвинувачених, які утримуються в СІЗО, мотивувавши це ризиками впливу підсудних на слідство.

Під час обговорення цього клопотання адвокати погоджувалися з перенесенням засідання, однак виступали категорично проти другої його частини.

У своїх виступах вони заявляли, що продовження утримання під вартою суперечить КПК України, а також обвинувачені не були з ним ознайомлені за три години, як того вимагає закон. Крім того, адвокати, і підсудні висували свої клопотання про надання перекладачів, про відмову від адвокатів тощо.

Суд вислухав їх і пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Як відомо, 2 травня між представниками Євромайдану та проросійськи  налаштованими сепаратистами виникли сутички, наметове містечко останніх перед Будинком профспілок було знищене а у будівлі виникла пожежа. 

Прокурор Одеської області Ігор Боршуляк заявив про 46 загиблих в ході масових заворушень в результаті пожежі 2 травня в Одесі.

У МВС вважають, що представники Євромайдану не причетні до виникнення пожежі в Будинку профспілок в Одесі 2 травня, який забрав життя кількох десятків людей.

Петро Порошенко заявив про наявність доказів, що 2 травня в будівлі обласної федерації профспілок в Одесі був організований теракт.

Тимчасова слідча комісія з розслідування фактів загибелі громадян у Одесі, Маріуполі, а також в інших містах Донецької та Луганської областей України затвердила звіт, в якому просить допомоги в міжнародних експертів та скаржиться на РНБО і МВС.

Інтерфакс-Україна 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: