Активісти знову спробували зірвати концерт Лорак в Києві. Є затримані

Четвер, 27 листопада 2014, 19:19

Вимагати скасування концерту Ані Лорак на другий день заходу до Палацу "Україна" прийшли близько 100 людей у масках. Наразі більшість вже залишила місце, мінімум чотирьох активістів затримано.

Як повідомляє кореспондент Громадського ТБ з місця подій, молоді люди неодноразово закидали петардами міліціонерів, які охороняли вхід, та нападали на них.

Силовикам доводилося відбиватися кийками. Окрім того, під час протистояння в хід пішли димові шашки.

Декілька разів молоді люди намагалися прорватися всередину Палацу "Україна", однак правоохоронцям вдалося їх відтіснити.

Один міліціонер і один військовослужбовець Нацгвардії в результаті заворушень були поранені.

"Постраждав один міліціонер, у якого травмована рука, а також боєць Нацгвардії, у якого петарда розірвалася біля обличчя", - сказала начальник прес-служби Головного управління МВС у Києві Юлія Мусташ.

Крім того, вона підтвердила, що правоохоронці затримали чотирьох людей, підозрюваних в участі в заворушення.

Мусташ підкреслила, що в одного із затриманих було вилучено кастет і ніж. Зараз міліція встановлює, кому саме вони належать.

Станом на 20:00 четверга близько 200 правоохоронці покинули площу біля палацу "Україна".

Як відомо, у середу близько 100 молодих людей намагалися зірвати концерт співачки Лорак в палаці "Україна" в Києві. У міліції повідомили, що троє їхніх співробітників постраждали від сльозогінного газу, який застосували протестувальники. З цивільних ніхто не постраждав.

Порушена справа за статею "хуліганство".

Лорак уже переносила свої концерти через можливі провокації. Незважаючи на обурення активістів артистка продовжує виступати в Росії.

1 грудня, коли на Майдані розігнали студентів - Лорак отримувала в Кремлі "Золотий грамофон", а 25-го січня, коли ховали убитих на Грушевського, вона співала на весіллі сина колишнього спікера Верховної Ради Литвина.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування